Nieuws17 dec '11 19:07Aangepast op 17 dec '11 19:25

Taxichauffeur vergeet gehandicapte in busje

Auteur: Maurice Driessens

Het kostte de politie een politiehelikopter, een handvol speurhonden en een sms-alert om een gehandicapte man te vinden... Die vervolgens in een taxibusje vergeten bleek te zijn.

Vrijdagavond werd de man, die verstandelijke en lichamelijke beperkingen heeft, als vermist opgegeven omdat hij niet terugkeerde naar de zorginstelling waar hij woont, in Sliedrecht.

Hij werd pas zaterdagmiddag ontdekt in een taxibusje van het bedrijf dat gehandicapten vervoert. Hij was, inderdaad, vergeten door de chauffeur.

Onderkoeld
Het slachtoffer was onderkoeld, maar aanspreekbaar. De man is door ambulancepersoneel nagekeken en voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Even praten...
De 57-jarige taxichauffeur was mogelijk in de veronderstelling dat de man was uitgestapt, meldde de politie, maar gaat wel snel een gesprek met de chauffeur aan om te kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Feit is dat de man een nacht in een stilstaand busje heeft doorgebracht, terwijl grote delen van Nederland in de nacht van vrijdag op zaterdag flink winterse temperaturen voor hun kiezen kregen. Er is nog geen nieuws vanuit het ziekenhuis dat de man heeft onderzocht, dus voorlopig blijft onbekend hoe hij de kou heeft doorstaan.

Gerelateerde artikelen