Nieuws12 feb '12 14:47

Merkel sleept Europa naar de afgrond

Auteur: Pieter van den Akker

De Duitse bondskanselier Angela Merkel sleept Europa de verkeerde kant op in de schuldencrisis. Europa zal 'exploderen' als de crisis in Griekenland escaleert, het land failliet gaat en Italië en Spanje meetrekt.

Dat zegt superbelegger en miljardair George Soros zondag in een interview met het Duitse weekblad Der Spiegel. Volgens Soros moet de crisis niet worden bestreden met besparingen. Er moeten juist miljarden in de economie gepompt worden.

"Anders maakt Europa dezelfde fouten die ervoor zorgden dat de Verenigde Staten in 1929 in de Grote Depressie terechtkwam", vreest Soros. "En dat snapt Merkel niet'', gaf hij de bondskanselier ervan langs.

Steunpakketten
De Amerikaanse zakenman constateerde dat Europa de schuldencrisis zonder de hulp van het IMF kan oplossen. Het is volgens hem verkeerd om het land te redden met steunpakketten via onder meer het IMF waarover een hoge rente moet worden betaald.

Waardedaling Britse pond
Soros verwierf in 1992 bekendheid toen hij een miljard dollar verdiende door te speculeren op een waardedaling van het Britse pond.

Gerelateerde artikelen