Nieuws17 jun '12 23:50

Rommelde het binnen Oranje?

Auteur: Bart Tuinman

Na de nederlaag tegen Portugal laat Robben weten dat er "dingen zijn gebeurd binnen de spelersgroep". Wat was er aan de hand binnen het elftal?

Mark van Bommel wilde zondag na de uitschakeling van Oranje bij het EK alleen voor zichzelf praten. Volgens Van Bommel was de sfeer in het team anders. "Ik kan niet in de koppies van de andere spelers kijken. Maar de sfeer in de groep was anders dan twee jaar geleden bij het WK. De situatie was anders, de spelers waren anders, ook door transfers die ze hebben gemaakt".

Harde realiteit
De realiteit is hard volgens aanvaller Arjen Robben. "We hebben drie keer verloren bij het EK. We moeten allemaal maar eens goed in de spiegel kijken. Iedereen heeft gefaald bij ons. Er zijn wel wat dingen gebeurd in de spelersgroep, maar die moeten we intern houden."

Geen gekke dingen
Toch zegt de bondscoach dat het een homogene groep is. "We waren homogeen en fit genoeg om hier een goede prestatie te leveren", zei hij na de nederlaag tegen Portugal (1-2). Maar hij wees wel op de eerste nederlaag tegen Denemarken. "Dat maakte de sfeer er natuurlijk niet beter op", zei hij. "Maar dat kan zo weer omslaan. Er is binnen het team weinig gebeurd. Er zijn geen gekke dingen geweest in de spelersgroep. Natuurlijk waren er een paar ontevreden, maar daar kan ik niets mee. We moeten de schuld volledig bij onszelf zoeken."

Door met Van Marwijk
Middenvelder Wesley Sneijder houdt het volste vertrouwen in Bert van Marwijk. "Of we met hem kunnen doorgaan? Waarom niet? Kop op, zeg. Twee jaar geleden lukte het wel bij het WK, nu liep het niet. Maar ik vind dat hij nog wel degelijk toekomst heeft bij Oranje. Hij heeft het de afgelopen jaren geweldig gedaan en sommige zaken intern goed opgelost."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen