Nieuws16 jun '12 23:03

Van Marwijk blij met temperatuur Charkov

Auteur: Harmen Simon Teunis

Bondscoach Bert van Marwijk haalde zaterdagmiddag opgelucht adem toen hij op de luchthaven van Charkov uit het vliegveld stapte.

"Het is een stuk minder benauwd dan voor onze vorige wedstrijd tegen Duitsland. Dat vinden we wel prettig", zei Van Marwijk. De temperatuur in de Oekraïense stad daalde de afgelopen dagen flink en naar verwachting wordt het zondag, als Oranje tegen Portugal speelt, niet warmer dan 27 graden Celsius.

"Voor de spelers is het een stuk prettiger om met 20 graden te spelen dan met 30. Maar dat geldt ook voor de tegenstander", aldus Van Marwijk. "Het is wel lekker dat het wat frisser is. Maar ik heb geen jas in mijn koffer gestopt, hoor."

Huntelaar start?
Klaas-Jan Huntelaar maakt een goede kans dat hij zondagavond als centrumspits van het Nederlands elftal mag beginnen aan de laatste groepswedstrijd op het EK tegen Portugal.

Bondscoach Bert van Marwijk liet zaterdagavond tijdens een persconferentie voor het cruciale duel doorschemeren dat Oranje vol voor de aanval gaat kiezen. "We moeten met twee doelpunten verschil winnen", rekende hij. "Onze strijdwijze zal daar afhankelijk van zijn."

Afellay buiten selectie
De eerste basisplaats van Huntelaar op het EK gaat waarschijnlijk ten koste van Ibrahim Afellay, die na een zware blessure nog wedstrijdritme mist. Het is onduidelijk of Mark van Bommel of Rafael van der Vaart op het middenveld start.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen en Willems; De Jong en Van Bommel; Robben, Van Persie en Sneijder; Huntelaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen