Nieuws17 jun '12 19:38Aangepast op 17 jun '12 22:36

Denemarken - Duitsland: 1 - 2

Auteur: Thijs Baas

Al zou Oranje vanavond met dubbele cijfers van Portugal winnen, als Denemarken vanavond ook maar één punt pakt tegen Duitsland is het over en uit voor Van Marwijk en zijn mannen. Eindstand: 1 - 2

Paradoxaal genoeg kan de dreiging van een Portugese overwinning nog wel eens de redding betekenen voor Oranje. Duitsland heeft aan een gelijkspel genoeg, maar pas als het Nederlands Elftal een 'veilige' voorsprong heeft op Portugal, kunnen de Duitsers en de Denen het op een akkoordje gooien: Duitsland groepswinnaar en Denemarken met vier punten ook door naar de kwartfinales.

Het is dus te hopen dat Duitsland zo snel mogelijk orde op zaken stelt. Een voorsprong zullen ze niet uit handen willen geven en zó sterk is Denemarken tot nu toe ook weer niet voor de dag gekomen. Het zal vanavond van Gomez, Schweinsteiger en Özil moete komen.

Duitsland
Duitsland treedt zondagavond in de laatste groepswedstrijd van het EK tegen Denemarken in de sterkst mogelijke opstelling aan. Teamchef Joachim Löw heeft al zijn vaste basisspelers opnieuw een plaats in zijn elftal gegeven. Alleen Jérome Boateng ontbreekt in Lvov door een schorsing. Hij wordt in de Duitse defensie vervangen door Lars Bender, die van origine een middenvelder is. De speler van Leverkusen krijgt de voorkeur boven Benedikt Höwedes (Schalke 04).

Lukas Podolski (27) speelt tegen Denemarken zijn honderdste interland. De speler van FC Köln debuteerde in juni 2004.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen