Nieuws23 mrt '12 12:15Aangepast op 23 mrt '12 14:20

Koppejan: Geen feest bij de PVV

Auteur: Pieter van den Akker

Regeringspartner CDA maakt zich zorgen over de samenwerking binnen de coalitie. Reden daarvoor zijn de perikelen bij de PVV, waar Kamerlid Hero Brinkman deze week opstapte uit de Kamerfractie.

Volgens CDA-Kamerlid Ad Koppejan wordt met de strubbelingen bij gedoogpartner PVV de verkeerde boodschap het land ingestuurd. Hij zei vrijdag op BNR: "Ik zie dat door alles wat er de afgelopen week is gebeurd rond Hero Brinkman, men wat zenuwachtig wordt. Het is natuurlijk geen feest wat we hebben gezien de afgelopen week."

Schoonheidsprijs
Hij legt uit: "De gedoogpartner kan opeens nog maar 23 zetels leveren. Naar de burgers toe verdient het niet de schoonheidsprijs. Als politiek laten we zien dat we meer bezig zijn met intern gerommel dan het land verder te helpen. En ik vind dat dát uiteindelijk onze taak is en constateer dat het bij de PVV bepaald geen feest is. Daar maak ik me zorgen over."

Brinkman
SP'er Harry van Bommel ging op BNR in op het overleg op het Catshuis, waar de bezuinigingsonderhandelingen worden gevoerd. "Ze zullen de tijd nemen die ze nodig hebben", verwacht Van Bommel. Het is extra problematisch geworden, vooral voor de PVV. Want hoe langer dit kabinet blijft zitten, hoe meer tijd en ruimte Hero Brinkman krijgt om een partij op te bouwen en kiezers bij de PVV weg te halen."

Van Bommel is ervan overtuigd dat het in Wilders'belang is om het kabinet zo snel mogelijk te laten vallen. "Dit om te voorkomen dat Brinkman de kans krijgt om te doen wat Wilders zelf heeft gedaan."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen