Nieuws23 mrt '12 10:50

Verbeet: opschieten met Catshuisoverleg

Auteur: Pieter van den Akker

Tweede Kamer-voorzitter Gerdi Verbeet maakt zich zorgen over het tempo van de bezuinigingsonderhandelingen op het Catshuis. Verbeet is bang dat de besprekingen tussen VVD, CDA en PVV te lang gaan duren.

We hebben geen tijd te verliezen, zei Verbeet vanochtend in BNR Paul van Liempt. "Ik hoop dat het heel gauw gaat en dat we in Nederland snel weten waar we aan toe zijn en er weer gewoon gewerkt kan worden", zei de Kamervoorzitter over de onderhandelingen op het Catshuis.

Ze gaf daarbij aan dat de Kamervoorzitter zich niet kan mengen in de onderhandelingen. "Ik heb geen bijzondere bevoegdheden, ik ben gewoon 1 van de 150 Kamerleden."

Catshuis
Bij het Catshuisoverleg gaat het om meer dan het aanpassen van de begroting: het voortbestaan van kabinet Rutte-I staat op het spel.

Krap
Ook drukte Verbeet kandidatencommissies van politieke partijen op het hart bij de samenstelling van de kandidatenlijst te letten op een goede spreiding. Ze vindt het het beste voor de democratie als alle provincies en lagen van de bevolking in het parlement zijn vertegenwoordigd. "Op dit moment is meer dan 90 procent zeer hoog opgeleid en minder dan 10 procent heeft een beroepsopleiding. Dat vind ik wel krap."

Klik hier, hier, hier en hier om te luisteren naar het interview van BNR's Paul van Liempt met Gerdi Verbeet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen