Nieuws4 jul '12 11:59

Oranje duikelt flink op wereldranglijst

Auteur: BNR Webredactie

Door de vroege uitschakeling op het EK Voetbal maakt het Nederlands elftal een flinke duikeling op de wereldranglijst van de FIFA. Oranje zakt van de vierde naar de achtste plaats.

Europees kampioen Spanje staat nog steeds op nummer 1, gevolgd door Duitsland dat stijgt van de derde naar de tweede plaats. Dat blijkt uit de ranking die de wereldbond FIFA woensdag openbaarde.

Flinke val
De achtste plaats is de laagste positie van Nederland sinds juni 2008. Toen stond Oranje tiende. Nadien klom de ploeg van voormalig bondscoach Bert van Marwijk constant hoger en bereikte het hoogtepunt in augustus 2011 met de eerste plaats.

De lijst
Europees kampioen Spanje verstevigde zijn koppositie, halvefinalist Duitsland steeg van drie naar twee en ruilde met plaats van Uruguay. Finalist Italië stormde de top 10 binnen en klom van plaats 12 naar zes.

Het Nederlandse team raakte tijdens het EK veel punten kwijt door de nederlagen tegen Denemarken, Duitsland en Portugal in de groepsfase. Opvallend is ook de positie van Brazilië. De traditionele voetbalgrootmacht is in de ranking van juli liefst zes plaatsen gezakt naar de 11e plaats, de laagste sinds de invoering van de wereldranglijst.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen