Nieuws31 mrt '12 21:44Aangepast op 1 apr '12 00:33

Berlusconi-adept vorstelijk beloond voor niks doen

Auteur: Thijs Baas

In Italië is verontwaardigd gereageerd op de opmerkingen van parlementariër Massimo Calearo, die geen gebruik meer wil maken van zijn Kamerlidmaatschap, maar wél het bijbehorende geld wil blijven beuren.

"Daar betaal ik mijn hypotheek van. Tot november heb ik mij vermaakt als adviseur van Berlusconi. Het is vermoeiend alleen maar naar de Kamer te gaan om een knop in te drukken", klaagde hij in een gesprek met de Corriere della Sera van zaterdag.

Lol is eraf
Sinds zijn voormalige baas geen premier meer is, is voor Calearo de lol er ook wel zo'n beetje af. Maar Italiaanse Kamerleden behoren wel tot de best betaalde parlementariërs van Europa, en het is natuurlijk een stuk lastiger om daar ook afstand van te doen.

Maar dan krijg je wel het volk op je dak: in Italië leidden zijn uitspraken tot een storm van verontwaardiging, onder meer via de Italiaanstalige Twitter. Daar was de hashtag #Calearo zaterdagavond het populairste trending topic.

Opportunist
De president van de provincie Rome maakte Calearo al uit voor "een egoïstische opportunist zonder idealen". Toch blijft Calearo liever weg, om bij te verdienen als ondernemer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen