Nieuws6 nov '12 14:18

Botsen tijdens flitsen: toeval?

Auteur: Marjan van den Berg

De serie aanrijdingen op de A35 had helemaal niets te maken met de snelheidscontroles daar. Zegt de politie. Automobilisten denken er heel anders over...

Op de A35 bij Hengelo waren er dinsdagochtend files en vier ongelukken toen de politie stond te controleren bij de kruising van A1 en de A35. Was er een verband?

Ja, zeggen filerijders, de ANWB en het samenwerkingsverband Twente Mobiel boos. Volgens hen ontstonden de lange files en aanrijdingen doordat veel bestuurders in het drukke spitsverkeer op de rem gingen staan toen ze de snelheidscontrole in de gaten kregen. Twente Mobiel twitterde: "Files op A1 en A35 door politiecontroles. Het moet niet gekker worden.''

Maar het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) ziet dat heel anders. Volgens een woordvoerder merkten bestuurders het flitsapparaat van de politie pas op, toen de eerste twee ongelukken al waren gebeurd. Er zou eerst een kettingbotsing zijn geweest met een file als gevolg. In de staart van die file gebeurde een tweede aanrijding, waarbij een bestuurder gewond raakte. Daardoor groeide de file aan en pas toen, zegt het KLPD, kon het verkeer zien dat er een flitsapparaat verdekt stond opgesteld aan de andere kant van de weg.

Even later volgden in beide rijrichtingen nog aanrijdingen, waarbij nog eens drie mensen gewond raakten. "Maar er is geen causaal verband tussen deze ongelukken en onze controle op die plek'', aldus de politiewoordvoerder.

Gerelateerde artikelen