Nieuws2 mrt '12 12:14Aangepast op 2 mrt '12 17:08

Damn you autocorrect!

Auteur: Harmen Simon Teunis

De autocorrectie-functie van je iPhone kan woorden hilarisch vervormen als het woord niet voorkomt in het woordenboek van je iPhone. Maar dit kan ook vervelende gevolgen hebben.

In Georgia in de VS zijn ze daar inmiddels ook achter. Een verkeerd gecorrigeerd sms'je zorgde ervoor dat er twee scholen werden afgesloten. Het was niet zonder reden dat de politie daartoe overging. Want woensdag opende een 17-jarige jongen op een middelbare school in Ohio het vuur in de schoolkantine. Hij schoot vijf scholieren neer, van wie er drie zijn overleden.

Gunna be
Het is al het zoveelste schietincident op een Amerikaanse school of universiteit, dus het is niet verwonderlijk de politie berichten over mogelijke schutters serieus neemt en overgaat tot passende maatregelen. Volgens een Amerikaanse krant wilde een leerling een sms'je sturen met de tekst 'Gunna be at West Hall today'. Maar de autocorrectiefunctie van zijn iPhone maakte daar iets heel anders van.

De boodschap werd 'Gunman be at West Hall today'. De ontvanger van het sms'je aarzelde geen moment en ging direct naar de politie met het bericht. De politie ging direct over tot actie en omsingelde de high school en middle school van West Hall.

Hilarisch
Maar een verkeerd gecorrigeerd sms'je kan ook grappig gevolgen hebben. Op de Engelstalige website Damnyouautocorrect.com zijn meer hilarische foutjes van deze functie te vinden. Sommige mensen betwijfelen of de ingezonden sms'jes wel echt zijn. Maar of dat nou zo is of niet, grappig blijft het wel. De Amerikaanse actrice Ellen deGeneres heeft er zelfs een rubriek van gemaakt in haar talkshow.

Gerelateerde artikelen