Nieuws23 feb '12 00:00Aangepast op 23 feb '12 00:19

CEO Cohen zit er niet in

Auteur: Anne-Greet Haars

De afgetreden PvdA-fractieleider Job Cohen hoeft niet aan te kloppen voor een nieuwe baan in de top van het bedrijfsleven.

Uit onderzoek van Management Team blijkt dat als Cohen een overstap overweegt naar het bedrijfsleven, de voormalig PvdA-fractievoorzitter in ieder geval weinig kans maakt op een topfunctie. 95 procent van de managers ziet hem niet zitten als CEO.

Rutte
Een grote meerderheid van de ondervraagde managers denkt dat premier Rutte wél geschikt om aan het hoofd te staan van een grote onderneming. Ruim 61 procent denkt dat hij in staat is om een bedrijf te managen.

Nog erger
Maar het kan altijd nog erger: Wilders hoeft al helemaal niet te rekenen op een baan als CEO. Slechts 1,7 procent acht hem geschikt voor een dergelijke fucntie.

Ook fractievoorzitters van GroenLinks Jolande Sap (4 procent) en de SP Emile Roemer (7,7 procent) maken na hun politieke loopbaan weinig kans op een topcarrière in het bedrijfsleven.

Twijfel
De managers laten weten dat ze in het algemeen ernstig twijfelen of de huidige generatie politici geschikt is voor een toppositie in het bedrijfsleven. De uitzondering is minister van Financiën Jan Kees de Jager, die vanwege zijn ondernemersverleden wel het vertrouwen heeft van de managers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen