Nieuws14 sep '12 08:36

De Jager: geen beslissingen over Griekenland

Auteur: Pieter van den Akker

De ministers van Financiën van de 17 eurolanden zullen vandaag geen beslissingen nemen over Griekenland. Daarvoor zal eerst het eindrapport van de trojka binnen moeten zijn.

Jan Kees de Jager
Jan Kees de Jager

Dat zei minister Jan Kees de Jager vanochtend bij binnenkomst. De ministers zijn in Cyprus, dat dit halfjaar de voorzitter is van de Europese Unie.

Stevige discussie
De Jager verwacht wel dat er een stevige discussie wordt gevoerd over de vorderingen van het land. Media berichtten donderdag dat Griekenland een derde reddingspakket nodig heeft en dat Athene pas een heel klein deel van de hervormingen en bezuinigingen heeft doorgevoerd.

De minister benadrukte dat het aan de Grieken is om te bewijzen dat ze werk maken van de afspraken. "Wij kunnen pas de volgende tranche uitbetalen, als er een positief rapport van de trojka ligt.’’ Hij herhaalde dat het voor de toekomst van het land en de Grieken zelf van belang is te hervormen.

'Portugezen klagen niet'
Over Portugal was De Jager te spreken. Het land is goed op weg met de afgesproken bezuinigingen en hervormingen. Het Zuid-Europese land kan dan ook iets langer de tijd nemen om aan alle afspraken te voldoen. "Portugal klaagt ook niet steeds, zoals we gezien hebben bij de Grieken'', aldus De Jager.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen