Nieuws1 jun '12 08:00Aangepast op 1 jun '12 08:48

Huntelaar zit vol met vragen

Auteur: Anne-Greet Haars

Het moet raar lopen wil Robin van Persie zaterdag 9 juni - de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Denemarken - niet de diepste spits van Oranje zijn.

Woensdag tegen Slowakije kreeg Van Persie de voorkeur boven Huntelaar. Net zoals twee jaar geleden in Zuid Afrika verkiest Van Marwijk dus de technische aanvaller boven de pure afmaker.

Huntelaar reageerde tegenover de Telegraaf op de beslissing van de bondscoach afgelopen woensdag: "Boos is misschien niet eens het goede woord. Ik zit op dit moment gewoon vol met vragen”, aldus Huntelaar.

In de tweede helft van de wedstrijd viel Sneijder uit door een blessure. De coach had er toen voor kunnen kiezen om Van Persie te laten zakken en Huntelaar in de spits te zetten. "Dat hij dit had kunnen doen, maar niet deed.  Daar kan ik misschien een bepaalde conclusie uit trekken, maar dat hoor ik liever van de bondscoach zelf”, zegt de Bundesliga-topscoorder tegen de krant.

Sportredacteur Chris van Nijnatten zei vrijdagochtend op BNR dat hij Huntelaar wel begrijpt. "Hij heeft een kans verdiend en nu niet echt gekregen. Tijdens de oefenwedstrijd tegen Bulgarije stond hij dan wel in de basis, maar de rest van het team was niet zodanig ingedeeld dat Huntelaar goed konden worden bediend."

Na de wedstrijd in de Kuip besloot Huntelaar de pers niet te woord te staan, maar Van Persie ging wel uitgebreid op de praatstoel zitten.

Klik
Van Persie stond na de wedstrijd de pers langdurig en geduldig te woord; voor het eerst sinds het Nederlands Elftal op 14 mei bijeen kwam. Over zijn toekomst – wel of niet bij Arsenal – praat hij niet. Ook niet over zijn concurrentiestrijd met Huntelaar, maar wel over Afellay waar hij lyrisch over is.

“Zo’n klik heb je maar met een aantal spelers. Gedurende je carrière misschien met drie of vier en hij is daar er één van. Ik had dat ook met voormalig Arsenal-speler Fàbregas”, zegt de topspits tegen BNR’s sportredacteur Thomas Schuurman.

Ervaring
Van Persie kan kribbig reageren op kritische, sensatiebeluste of gewoon domme opmerkingen. Maar van negatieve berichtgeving trekt hij zich deze weken niks aan. “Dat moet wel eventjes deze weken. Je leert dat door de jaren heen. Tijdens mijn eerste WK wist ik dat nog niet zo goed. Ik scoorde tegen Ivoorkust en maakte iemand een liedje over mij. Ik dacht: zo, iemand maakt een liedje over mij, dat is nog nooit gebeurd”, vertelt de speler lachend.

“Met alle respect voor jullie stukjes; ik heb niks gelezen. Ik weet zeker dat toen Van Basten en Gullit in 1988 speelden, ze ook alles deden om het rustig in de basis te houden. Dat doen wij nu ook. Iedereen focust zich op zichzelf. Je krijgt altijd meningen, terecht of niet, maar die moeten je niet van je stuk brengen.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen