Nieuws10 nov '11 22:21

Weer tientallen doden door geweld in Syrië

Auteur: BNR Webredactie

In Syrië zijn bij demonstraties tegen dictator Bashar al-Assad tientallen doden gevallen. Zeker 20 tot 25 mensen zijn daardoor om het leven gekomen, meldden oppositiebewegingen.

De westelijke stad Homs is al maanden de belangrijkste haard van verzet tegen al-Assad. Volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten kwamen donderdag zeker 11 en mogelijk 14 burgers om in de stad. Onder de doden was een 8 jaar oud meisje.

In de omgeving van de stad werden de stoffelijke overschotten van vijf vermiste mensen gevonden. In de noordwestelijke provincie Idlib doodden veiligheidstroepen vier burgers.

Legerposten aangevallen
In Idlib en in het oostelijke Deir al-Zor vielen gewapende groepen controleposten van het leger aan. Daarbij kwamen in totaal zeker zes militairen om het leven en raakten vijf collega's gewond. In een voorstad van de hoofdstad Damascus raakten gedeserteerde militairen slaags met regeringstroepen.

Protesten sinds maart
De protesten in Syrië braken in maart uit. Het regime probeert de volksopstand met harde hand de kop in te drukken. Volgens de Verenigde Naties heeft het optreden van het bewind aan zeker 3500 mensen het leven gekost.

Gerelateerde artikelen