Nieuws11 jun '12 12:47Aangepast op 11 jun '12 23:10

'Te hoog PSV-gehalte in staf Oranje'

Auteur: Arjan Meesterburrie

Bert van Marwijk krijgt te weinig tegengas van zijn technische staf, omdat daarin teveel PSV'ers zitten. Dat zei sponsoradviseur Frank van den Wall Bake in BNR's Sportpanel.

"De samenstelling van de begeleidingsgroep is teveel één-club-georiënteerd. Cocu en Faber die zullen elkaar nooit tegenspreken, dus die geven geen tegengas. Van Marwijk heeft tegengas nodig en dat krijgt 'ie niet", zegt Van den Wall Bake bij BNR Paul van Liempt. Het PSV-gehalte is nu te hoog, net als het Ajax-gehalte destijds onder Marco van Basten, vindt de onafhankelijk sport- en sponsoradviseur: "Je moet geen ja-knikkers om je heen verzamelen."

Selectie van Bouma is een schande
Het BNR Sportpanel, dat vandaag verder bestond uit oud-Ajax-directeur Frank Kales en TVM-woordvoerder en voormalig sportjournalist Jaap Stalenburg, ziet het hoge PSV-gehalte van de technische staf terug in het selectiebeleid bij Oranje: "Je kan een heleboel van Emanuelson vinden en van Vurnon Anita, maar dat zijn spelers die wél het avontuur aan durven gaan", zegt Stalenburg. Het sportpanel vindt het een schande dat Emanuelson niet is geselecteerd voor het EK en PSV'er Wilfred Bouma wél.

Naluisteren van BNR Sportpanel
Klik op de audiofragmenten bovenaan dit artikel om meer te horen van het BNR Sportpanel bij Paul van Liempt, o.a. over wie Van den Wall Bake, Kales en Stalenburg zien als de grote favoriet voor het EK.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen