Nieuws8 apr '12 10:23

Het piept en kraakt in de PVV-fractie

Auteur: Thijs Baas

Meerdere PVV´ers staan op het punt zich uit te spreken en los te worstelen uit de partij van Geert Wilders.

Voormalig PVV-lid Hero Brinkman zei dat zondagochtend in het tv-programma Eva Jinek op Zondag. "De partijdiscipline lijkt naar de buitenwereld goed, maar ik weet dat er intern het één en ander rommelt. Er zijn dingen gaande achter de schermen. Ik verwacht wel dat daar binnenkort ook mensen zich gaan uiten en mensen zich gaan proberen los te worstelen."

Als  Kamerlid gaat Brinkman zich in zijn politieke toekomst vooral ontfermen over het lot van ouderen. "Die hebben geen specifieke stem meer in de Tweede Kamer. Ze vallen overal buiten de boot", zei de huidige eenmansfractie in het tv-programma.

Antillen
Daarnaast wil Brinkman zich weer gaan bezighouden met de Antillen. Hij heeft zich daarom aangemeld voor de commissie Koninkrijksrelaties van het parlement, die hij na de verkiezingen van 2010 aan een PVV-collega moest overlaten.

Op dit moment houdt Brinkman zich vooral bezig met veiligheid en de overheid. Ook wil hij een boek schrijven gebaseerd op zijn Haagse ervaringen. "Het wordt een boek met en positieve boodschap naar de toekomst."

Peilingen
De PVV zou nog maar 19 Tweede Kamerzetels overhouden als er nu verkiezingen zouden zijn. Nu heeft de partij van Geert Wilders nog 24 zetels in de Kamer. Volgens een peiling van Maurice de Hond van zondag zou de PVV op twee zetels minder uitkomen dan een week geleden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen