Nieuws22 apr '12 21:49Aangepast op 23 apr '12 02:15

Wilders zwaar ontstemd over zwartepieten VVD en CDA

Auteur: Thijs Baas

Geert Wilders vindt het zwartepieten en spinnen van VVD en CDA van het afgelopen etmaal "echt ongelofelijk".

"Nu Kroes ook weer voluit. Ik ga dat niet terugdoen. Ik ga geen goedkope verwijten terug maken, maar hou me graag bij de inhoud", zei hij in een reactie aan het ANP.

Eurocommissaris Neelie Kroes liet weten dat Wilders onverantwoord handelt en Brussel op een leugenachtige manier de schuld geeft van de mislukte besprekingen met VVD en CDA in het Catshuis. VVD-fractievoorzitter Stef Blok suggereerde eerder op de dag dat er interne verdeeldheid was binnen de PVV-fractie over het afgewezen bezuinigingspakket, wat Wilders stellig ontkent.

Onacceptabel
Ook vanavond benadrukte de PVV-leider dat het hele pakket, inclusief de cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) voor hem onacceptabel was. "Vasthouden aan de Europese wurggrens van 3 procent tekort in 2013 is onverstandig, want dat kost economische groei, leidt tot meer werkloosheid en koopkrachtverlies, vooral voor AOW'ers. Dat gaan we dus niet doen. Wat ze ook allemaal goedkoop zwartepieten", zegt Wilders.

Als het aan Wilders ligt wordt 'minder Europa' en 'meer baas in eigen land' het belangrijkste verkiezingsthema bij de verkiezingen. "We laten onze ouderen niet betalen voor de frauderende Grieken."

Gerelateerde artikelen