Nieuws5 aug '12 10:29Aangepast op 5 aug '12 15:00

Het uur U nadert voor de Grieken

Auteur: Pieter van den Akker

De beslissende onderhandelingen tussen de Griekse regering en de trojka over een nieuw bezuinigingspakket zijn zondagmiddag afgerond.

Dat maakte de trojka - de EU, ECB en het IMF - bekend. De gesprekken over de uitvoering van het programma waren productief, aldus het persbericht. "Er is een algemeen akkoord over de noodzaak om de politieke inspanning op te schroeven om alle doelen te kunnen bereiken.''

'Dreiging bankroet'
Griekenland zal deze maand gebruiken om het pakket aan het eigen volk te presenteren en het vervolgens stap voor stap door te voeren. De trojka zal 'vroeg in september' terugkeren om verder te gaan met de gesprekken, zo werd bekendgemaakt.

De politieke leiders van Griekenland werden het eerder eens over een bezuinigingspakket van 11,5 miljard euro. Minister Yannis Stournaras van Financiën onderstreepte zondag in een gesprek met de krant Ethnos dat de regering vast van plan is met een reeks maatregelen en hervormingen de economie nieuw leven in te blazen en de dreiging van een bankroet voor eens en altijd weg te nemen.

Offers
Hij erkende dat de regering van de bevolking 'belangrijke offers' vraagt, zoals bezuinigingen op de ambtenarensalarissen en de pensioenen.

Gerelateerde artikelen