Nieuws2 mei '12 17:47

Verhagen wil duidelijkheid over Nedcar

Auteur: Fleur de Bruijn

Minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) verwacht dat er voor de zomer duidelijkheid komt over de toekomst van NedCar. Verhagen schrijft dat woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Hij herhaalt de eerdere toezegging dat het kabinet een maximale inspanning zal leveren om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.

Mitsubishi stopt met de productie van de Colt en Outlander en als er geen overnamekandidaat is, moet de autofabriek in Born dicht. Bij NedCar werken 1500 mensen. Onlangs werd duidelijk dat VDL Groep uit Eindhoven, fabrikant van bussen en auto-onderdelen, gesprekken voert over een mogelijke overname.

Iedereen overnemen
Henk van Rees, bestuurder bij FNV Bondgenoten, noemde VDL tegen BNR een droomkandidaat: “VDL heeft aangegeven alle 1500 medewerkers van NedCar te willen overnemen.” Volgens van Rees heeft VDL zich inmiddels bewezen door de bedrijven die ze tot nu toe overnam, verder te brengen.

VDL Groep is met 7400 werknemers actief in 17 landen. De omzet van het bedrijf was vorig jaar 1,5 miljard euro.

BMW
BMW liet eerder weten vanaf 2014 auto's te willen bouwen in Born. De Duitse autofabrikant zou de fabriek niet willen overnemen. Henk van Rees zei eerder tegen BNR dat zijn voorkeur ligt bij VDL.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen