Nieuws17 aug '12 13:10

PvdA wil bouwsector impuls geven

Auteur: Arjan Meesterburrie

De PvdA wil de kwakkelende bouwsector uit het slop te trekken. Dat kan volgens de partij door verlaging van BTW bij verbouwingen, investeringen in energiebesparing en 25.000 startersleningen.

Dat staat in het vrijdag gepresenteerde banenplan voor de bouwsector van de Partij voor de Arbeid. Klik hier om het volledige actieplan te lezen.

"De bouw is één van de motoren van onze economie en de overheid kan een belangrijke rol spelen bij het uit het slop trekken van de bouw. De oveheid is één van de grote opdrachtgevers in de bouw en kan bovendien als geen ander fiscale maatregelen treffen om de bouw weer te stimuleren", zegt kandidaat-kamerlid John Kerstens van de PvdA op BNR. Hij is nu nog voorzitter van FNV Bouw.

BTW-verlaging
Eén van de belangrijkste maatregelen is de verlaging van btw op renovatieprojecten van 19 naar 6 procent: "Die maatregel kennen we nog van een paar jaar terug toen de PvdA in het kabinet zat. De ministers Bos en Van der Laan trokken toen echt aan crisismaatregelen voor de bouw. Toen het kabinet-Ruitte kwam was het daar ineens mee afgelopen", zo zegt Kerstens tegen BNR's Mark Beekhuis.

Nieuwbouw en startersleningen
Verder zet de PvdA in op investeringen in energiebesparing, minimaal 30 procent starterswoningen bij nieuwbouwprojecten en 25.000 startersleningen in de komende jaren. "Een trits van maatregelen die snel ingevoerd kunnen worden", zo stelt Kerstens.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen