Nieuws6 mei '12 11:30Aangepast op 7 mei '12 00:40

Papademos: nog deze week nieuwe regering

Auteur: Karin Backx

Papademos verwacht dat zijn land nog deze week een nieuwe regering vormt. Dat zei de Griekse vertrekkend premier zondag, nadat hij zijn stem had uitgebracht bij de parlementsverkiezingen.

De opiniepeilingen voorspellen juist een veelheid aan partijen die een coalitie moeten aangaan in het noodlijdende land.

"We zijn het eens dat deze verkiezingen cruciaal zijn'', zei Papademos. "We kiezen vandaag de koers van ons land in de komende jaren.''

Zonder problemen
Volgens de minister van Binnenlandse Zaken verloopt de verkiezing tot dusver zonder noemenswaardige problemen. Bijna 10 miljoen Grieken kiezen uit 32 partijen voor 300 parlementszetels.

Thema's zijn of Griekenland moet doorgaan met de bezuinigingen of de eurozone moet verlaten.

Uit politiek

Vorige maand gaf Papademos aan na de verkiezingen uit de politiek te stappen. Hij stort zich dan weer vol op de wetenschap.

De partijloze Papademos was in november beëdigd. Hij leidde een regering van nationale eenheid, met socialisten, conservatieven en nationalisten. Zijn belangrijkste taak was rust brengen en hervormingen doorvoeren, zodat het land Europese hulp kon blijven krijgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen