Nieuws21 aug '11 09:02Aangepast op 21 aug '11 09:18

Justitie wil aanklachten tegen DSK intrekken

Auteur: Harmen Simon Teunis

Het OM in New York heeft maandag een afspraak met het kamermeisje die oud IMF-topman Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van verkrachting. Het is waarschijnlijk dat zij dan te horen krijgt dat justitie de aanklachten tegen DSK geheel of deels laat vallen.

Dat vermoeden hebben de advocaten van kamermeisje Nafissatou Diallo zaterdag uitgesproken. "Als ze de aanklachten niet zouden intrekken, zouden ze haar niet hoeven te spreken", zegt advocaat Kenneth Thompson.

Strauss-Kahn werd in mei gearresteerd. Diallo zei dat hij haar had belaagd in een hotel in New York. Kort na de arrestatie stapte Strauss-Kahn op als directeur van het IMF. Daarnaast moesten zijn ambities voor de komende Franse presidentsverkiezingen ook worden bijgesteld.

Huisarrest

In afwachting van de rechtszaak werd Strauss-Kahn onder huisarrest geplaatst, maar de rechter hief die beperking begin juli op. Justitie zou namelijk twijfelen aan de geloofwaardigheid van Diallo.

Telefoongesprek Diallo 

De argwaan zou onder meer zijn gevoed door een telefoongesprek dat Diallo een dag na de vermeende verkrachting zou hebben gehad met een vriend. Daarin wekte ze de indruk Strauss-Kahn geld te willen aftroggelen, meldde de krant The New York Times vorige maand.

Strauss-Kahn moet dinsdag opnieuw voorkomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen