Nieuws3 apr '12 10:12

Fietsend door je seksleven

Auteur: Anne-Greet Haars

Het was bekend dat mannen die vaak op een zadel zitten daar wat seksuele problemen mee kunnen krijgen. Maar ook vrouwen moeten oppassen, want het gevoel kan hier en daar minder worden.

Vrouwen die veel op de fiets zitten kennen het gevoel waarschijnlijk wel; wat verdoofd en gevoelloos. Dit komt omdat het lichaamsgewicht rust op de voorkant van het zadel en daarmee kunnen zenuwen en bloedvaten bekneld raken.

Uit onderzoek van Yale University in 2006 bleek al dat een groep fietsende vrouwen minder gevoel had in de seksuele zone in vergelijking met vrouwelijke hardlopers. Slecht nieuws voor een fervent fietsfanaat, dus deed Yale opnieuw onderzoek naar de specifieke actoren die van invloed zijn op de pijn en het verdoofde gevoel.

Let op je stuur
84 vrouwen werden in het lab van de universiteit op hun eigen fiets en zadel gezet en moesten daar een stuk op fietsen. De resultaten lieten zien dat vooral de positie van het stuur heel belangrijk is. Hoe lager het stuur, hoe meer druk op de – laten we zeggen – vrouwelijke seksuele gevoelige plekken.

Dus vrouwen opgelet: koop een goed zadel, zet je stuur hoog en dan ga je ‘fietsend’ door je seksleven heen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen