Nieuws22 aug '11 21:35Aangepast op 23 aug '11 08:15

Amerikanen trekken aanklacht tegen DSK in

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft de aanklacht tegen de voormalige IMF-topman Dominique Strauss-Kahn ingetrokken. Het OM maakte dit bekend na een gesprek met de prostituee die hem had beschuldigd van poging tot verkrachting.

"Ze loog over seks. Ze loog over geld. Ze heeft zelfs gelogen over liegen", schrijft de NY Post over de beschuldigingen van kamermeisje Nafissatou Diallo (32). En daar lijkt het OM mee eens te zijn.
Justitie zou twijfelen aan de geloofwaardigheid van Diallo.
De 62-jarige Strauss-Kahn werd in mei gearresteerd nadat een kamermeisje beweerde dat hij haar had aangerand in een hotel in New York.
Kort na de arrestatie tradt hij af als directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en moest hij zijn ambities als Franse presidentskandidaat op een laag pitje zetten.
In afwachting van de rechtszaak werd Strauss-Kahn onder huisarrest geplaatst, maar de rechter hief die beperking begin juli op.
Diallo heeft ook een civiele procedure aangespannen, die loopt nog.
Luister rechts naar de analyse van correspondenten Reinout van Wagtendonk vanuit de Verenigde Staten en Stefan de Vries vanuit Frankrijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen