Nieuws5 sep '11 15:45

DSK weer politiek actief

Auteur: Laura Walburg

De nieuwe president van Frankrijk wordt hij hoogstwaarschijnlijk niet meer, maar dat betekent niet dat hij niet meer politiek actief is. In de verkiezingscampagne van de Franse Socialistische Partij krijgt Dominique Strauss-Kahn waarschijnlijk wél een rol.

Dat zei Pierre Moscovici, oud-minister en campagnecoördinator van de partijtopman François Hollande.
Op de hielen
Strauss-Kahn werd lange tijd getipt om zelf lijsttrekker te worden bij de presidentsverkiezingen van 2012. Nu zou hij een partijgenoot helpen om de zittende president Nicolas Sarkozy te verslaan.
"Ik denk dat hij het doet", zei Moscovici maandag. "Politiek is zijn passie, hij is links toegewijd. Hoe zou hij dan kunnen wegblijven bij de finale waarin we Nicolas Sarkozy op de hielen zitten?"
Verkiezingen
De socialisten kiezen in oktober hun kandidaat voor de presidentsverkiezingen in april en mei.
Strauss-Kahn kwam zondagochtend terug uit de Verenigde Staten. Hij zat daar lange tijd vast en had huisarrest wegens een onderzoek naar mogelijke verkrachting van een kamermeisje. Bij aankomst zei hij niets. De oud-topman van het IMF wil binnen 2 weken een groot tv-interview geven, meldde zijn pr-adviseuse Anne Hommel aan journalisten bij zijn Parijse appartement.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen