Nieuws30 mei '11 14:38

Vanaf dinsdag ook 130 op A2 en A16

Auteur: Marjan van den Berg

Vanaf dinsdag mag er buiten de spits 130 kilometer per uur worden gereden op de A16 tussen Breda en Moerdijk en op de A2 tussen de knooppunten Deil en Everdingen. Op de drukke uren geven matrixborden een lagere maximumsnelheid aan.

De A2 en A16 maken deel uit van in totaal acht trajecten waar Rijkswaterstaat de maximumsnelheid bij wijze van proef verhoogt. Op de A7 (Wognum-Afsluitdijk, Lorentzsluizen) is de snelheidsverhoging al ingevoerd voor de hele dag. Op de A6 (Almere Buiten Oost - Knooppunt Joure) geldt de hogere snelheid alleen in de avond en nacht.
In juli worden de A17, A32, A37 en de A58 nog aan de proef toegevoegd. De exacte startdata van deze trajecten worden later bekendgemaakt.
Er worden al met al drie verschillende methoden van snelheidsverhoging getest: 24 uur per dag, verkeersafhankelijk en met tijdvensters. Op de verschillende trajecten onderzoekt Rijkswaterstaat wat deze methoden voor effect hebben op de doorstroming, de omgeving en verkeersveiligheid. Ook wordt onderzoek gedaan naar het gedrag van weggebruikers. Uiteindelijk moet duidelijk worden wat de beste manier is om de maximumsnelheid te verhogen, en wanneer dat kan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen