Nieuws24 aug '12 15:02

Merkel ziet Grieken hun best doen, maar...

Auteur: Arjan Meesterburrie

De Griekse premier Samaras heeft Angela Merkel ervan overtuigd dat de Grieken hun uiterste best doen om de financiële problemen op te lossen.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft na afloop van haar gesprek met de Griekse premier Antonis Samaras benadrukt dat zij wil dat Griekenland binnen de eurozone blijft en dat ze ervan overtuigd is dat Griekenland er alles aan doet zijn financiële problemen op te lossen.

Goed begin
Het gesprek met Samaras was volgens Merkel een goed begin, maar ze zei ook dat er nog veel werk te verzetten valt. Samaras zei op zijn beurt dat Griekenland zich aan zijn afspraken zal houden. Hij liet verder weten er zeker van te zijn dat het volgende rapport van de trojka van EU, ECB en IMF aantoont dat de nieuwe Griekse regering snel resultaten boekt.

Ademruimte
De Griekse premier voegde er wel aan toe dat Griekenland een kans nodig heeft om weer te groeien. Hij zei dat zijn land niet om meer hulp vraagt, maar wel om ademruimte. Eerder deze week bleek al dat de Grieken graag langer de tijd willen om hun hoge begrotingstekort terug te dringen.

Trojka
Merkel sprak een dag eerder met de Franse president François Hollande. Beide leiders zijn het erover eens dat er geen besluiten kunnen worden genomen over Griekenland voordat de trojka weer verslag heeft uitgebracht. Merkel zei dat de Grieken erop kunnen rekenen dat Duitsland 'niet prematuur' zal oordelen.

Gerelateerde artikelen