Nieuws14 mrt '12 15:36Aangepast op 14 mrt '12 16:01

VVD wil op meer wegen 130 km

Auteur: Fleur de Bruijn

De VVD baalt dat de maximumsnelheid op minder plaatsen omhoog gaat dan gepland.

In het regeerakkoord sprak de partij samen met CDA en PVV af om op zoveel mogelijk wegen de maximumsnelheid te verhogen. Later besloot het CDA moties in te dienen waardoor het gaspedaal op minder wegen dieper kan worden ingetrapt.

Teleurgesteld
Donderdag is een debat over de kwestie. VVD'er Charlie Aptroot spreekt dan zijn teleurstelling over de teruggekrabbelde CDA'ers uit. De VVD legt zich wel neer bij de nieuwe plannen, maar vindt het jammer.

Minder dan de helft
Begin maart werd bekend dat op bijna de helft van de Nederlandse snelwegen (45 procent) de maximumsnelheid omhoog zal gaan naar 130 kilometer per uur. De maatregel gaat in per 1 september. Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen heeft dat besloten.
Eerder ging ze er nog vanuit dat er in september al op bijna 60 procent van de wegen 130 kilometer de limiet zou kunnen zij

Dwarsliggers
Twee door het CDA ingediende moties werden in december aangenomen. De Christelijke regeringspartij wilde dat de maximumsnelheid alleen zou worden verhoogd op snelwegen waar geen enkele twijfel bestaat over verkeersveiligheidrisico's.

In een tweede motie, die net als de eerste werd aangenomen, vroeg het CDA de snelheidsverhogingen niet door te voeren op plaatsen waar extra maatregelen nodig zijn voor luchtkwaliteit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen