Nieuws17 feb '12 14:59

Akkoord Griekse noodsteun komt dichterbij

Auteur: Harmen Simon Teunis

De kans dat de eurolanden maandag een akkoord bereiken over noodsteun aan Griekenland lijkt te groeien.

Italië en Duitsland waren vrijdag optimistisch over de mogelijkheid dat er maandag overeenstemming komt.

"We komen steeds dichter bij een eindbasis voor een beslissing op maandag, maar er zijn nog details die verhelderd moeten worden", zei een woorvoerder van de Duitse regering. Athene zou nog vragen moeten beantwoorden over onder meer toezicht op beleid, gaten in de financiering en houdbaarheid van de schuld, aldus de woordvoerder.

Telefonisch overleg
Volgens de Italiaanse premier Mario Monti spraken zowel hij als de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Griekse premier Lucas Papademos vrijdag in een telefonisch overleg hun optimisme uit dat er maandag een akkoord zal zijn.

Angela Merkel zou vrijdag naar Rome afreizen voor een overleg met Monti. Dit bezoek werd echter afgezegd door het aftreden van de Duitse president Christian Wulff.

De Europese ministers van Financiën komen maandag bij elkaar om zich opnieuw te buigen over een volgend steunpakket voor Griekenland ter waarde van 130 miljard euro. Een akkoord over die steun moet een bankroet van Griekenland voorkomen, zodat de Grieken voorlopig binnen de eurozone kunnen blijven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen