Nieuws15 feb '12 22:15Aangepast op 15 feb '12 23:03

Grieken mikken op maandag

Auteur: Thijs Baas

Griekenland komt mogelijk maandag met details over een akkoord met private schuldeisers, waaronder banken.

Dat meldde Evangelos Venizelos, de Griekse minister van Financiën, woensdag. Wel hangt dat nog volledig af van goedkeuring door de eurogroep voor een tweede steunpakket aan de Grieken.

Steunpakket
De eurolanden zullen dan maandag een besluit nemen over de toekenning van een volgende steunpakket ter waarde van 130 miljard euro aan Griekenland, meldde de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker.

Als voorzitter van de eurogroep meldde hij woensdag gezegd in een korte verklaring na afloop van telefonisch overleg tussen de ministers van Financiën van de eurolanden dat de gesprekken maandag worden voortgezet.

Volgens Juncker is het afgelopen etmaal "substantiële vooruitgang'' geboekt wat betreft toezeggingen van Griekse regeringspartijen over het doorvoeren van bezuinigingen.

Definitief
"De kwestie wordt besproken tijdens een werkoverleg van de eurogroep in Brussel op zondag, zodat het definitieve besluit over het steunpakket genomen kan worden. Op maandag volgt dan de aankondiging van de schuldenruil met de private schuldeisers", meldt Venizelos.

De minister meldde ook dat de Griekse overheid inmiddels een akkoord heeft bereikt over aanvullende bezuinigingen met een totale waarde van 325 miljoen euro, een eis van de geldschieters.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen