Nieuws2 mrt '12 16:55Aangepast op 2 mrt '12 18:22

Geen nieuws over Friso

Auteur: Pieter van den Akker

Los van het feit dat Beatrix vrijdag haar zoon Friso heeft opgezocht in het Wellingtonziekenhuis in Londen, is er geen nieuws over de gezondheidssituatie van de prins.

De artsen van het ziekenhuis hebben vrijdag geen verdere mededelingen gedaan over de gezondheidssituatie van prins Friso.

Het ziekenhuis bedankt op haar website alle mensen voor hun getoonde medeleven. Daarnaast gaven ze aan dat alle toekomstige mededelingen via de kanalen van het Koninklijk Huis zullen verlopen.

Advies
Donderdag werd de prins overgevlogen naar de kliniek in Engeland. De Koninklijke familie koos voor het ziekenhuis na advies van deskundigen. De locatie en het ziekenhuis werden gekozen omdat die de meeste continuïteit en stabiliteit bieden voor de rest van het gezin dat al jaren in Londen woont.

Prins Friso ligt, hoogstwaarschijnlijk, op de afdeling neurologische revalidatie. "Er zijn 46 bedden op die afdeling, speciaal aangepaste gymzalen en therapeutische zwembaden", wist BNR-correspondent Lia van Bekhoven te vertellen.

Elton John
De kliniek doet niet alleen aan neurologische revalidatie, maar er zijn ook veel andere afdelingen. Van Bekhoven: "Er zijn veel buitenlandse patiënten in behandeling geweest, onder wie beroemde mensen, zoals de voormalige koning van Griekenland en Elton John."

Het ziekenhuis ziet er zeer fraai uit, zei Van Bekhoven. "Het ziekenhuis lijkt op een luxe hotel. Er is veel marmer, tropisch hout en in alle zalen ligt vloerbedekking. De verzorging is van hetzelfde niveau."

Tweet
Prinses Mabel bedankte het Nederlandse volk gisteren met een tweet. "Het warme medeleven in de afgelopen periode heeft mij steun en kracht gegeven. Mijn dank hiervoor is groot", schreef zij op Twitter.

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft laten weten dat koningin Beatrix maandag haar werk hervat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen