Nieuws7 aug '12 08:18

Hamer: PvdA kan SP verslaan

Auteur: Pieter van den Akker

De PvdA kan bij de verkiezingen op 12 september de SP verslaan. Dat zegt PvdA-Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer: "De eindfase is het belangrijkste."

In een interview met de Volkskrant voorspelt ze dat partijleider Diederik Samsom zich gaat mengen in wat tot nu toe een tweestrijd lijkt te worden tussen VVD-leider Mark Rutte en SP-leider Emile Roemer. De PvdA ligt in de peilingen fors achter op de SP en VVD.

Kabaal maken
Ze voorspelt dat Samsom met zijn eigen stijl 'kleur' zal geven aan de campagne. De nummer 6 op de PvdA-lijst zegt dat Roemer vriendelijk overkomt, maar dat er meer nodig is om het land te kunnen leiden. Regeren is volgens haar per definitie onderhandelen. Hamer vindt dat de SP nu al weer te gemakkelijk strijdpunten opgeeft. "Zoveel kabaal maken om '65 is 65' en dan opeens opgeven. Je moet wel vechten voor je zaak."

Hamer sluit niet uit dat haar partij na de verkiezingen met de SP in zee gaat. "We werken goed samen, dus waarom niet? Pas als de uitslag er is, praten we verder." Als de PvdA gaat meeregeren, wil ze graag in het kabinet komen. "Ik maak daar geen geheim van dat ik dat graag zou willen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen