Nieuws27 jul '12 18:59

Anti-campagneteam GroenLinks draait overuren

Auteur: Anne-Greet Haars

Wat is er mis met het karma van GroenLinks? Waar andere partijen zich in de luwte voorbereiden, lijkt GroenLinks juist vol in te zetten op een anti-campagne voor zichzelf.

Eerst ging Tofik Dibi de strijd aan om het lijsttrekkerschap en deze week gaf Ineke van Gent een belastend interview over de fractie van de partij. Ook Bruno Braakhuis bevestigde eerder op BNR dat er iets mis is met het fractiebestuur.

“Ik ben er niet gelukkig mee en zou liever hebben dat we praten over waar GroenLinks voor staat en waarom je op 12 september op ons moet stemmen”, zegt Judith Sargentini, Europarlementariër voor GroenLinks.

Ineke van Gent
“Ineke van Gent zat in dat fractiebestuur, dus ze weet echt wel wat ze zegt. Ik begrijp alleen niet zo goed waarom ze dat doet in plaats van praten waar we voor staan. Ze heeft een ongelofelijke staat van dienst en zwaait nu af. Iedereen is trots op wat zij gedaan heeft. ”

BNR’s Petra Grijzen legde Sargentini de vraag voor hoe ze het noemt dat Van Gent de aandacht op de verkeerde plekken legt. “Moeheid en echt noodzaak tot vakantie”, reageert Sargentini.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen