Nieuws23 mei '12 22:37Aangepast op 24 mei '12 00:10

Sap en Dibi niet eens over status Kunduz-akkoord

Auteur: Harmen Simon Teunis

Jolande Sap en Tofik Dibi zijn het niet eens over welke rol het Kunduz-akkoord moet spelen in de campagne van GroenLinks voor de verkiezingen op 12 september.

Sap ziet het begrotingsakkoord, dat de partij sloot met VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, als het bewijs aan leden dat GroenLinks resultaten kan bereiken, zoals het (deels) terugdraaien van bezuinigingen in de zorg, bij sociale werkplaatsen en op natuur.

Sap zei dat haar partij trots mag zijn op de resultaten die geboekt zijn in het akkoord met de andere vier partijen. Ze zei graag de komende tijd mensen met een persoonsgebonden budget of in een sociale werkplaats op te zoeken om te laten zien wat GroenLinks bereikt heeft.

Dibi
Dibi vindt dat het verhaal van GroenLinks "fundamenteel anders'' is dan het begrotingsakkoord. Volgens hem was het akkoord nodig en zijn er belangrijke bezuinigingen geschrapt, maar is in de verkiezingscampagne een eigen verhaal van GroenLinks nodig.

Lijsttrekkerschap
Fractievoorzitter Sap en Tweede Kamerlid Dibi strijden om het lijsttrekkerschap van GroenLinks. Woensdag troffen ze elkaar in Den Bosch voor het tweede lijsttrekkersdebat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen