Nieuws21 mei '12 16:47Aangepast op 21 mei '12 17:35

Commissie GroenLinks baalt van kritiek

Auteur: Anne-Greet Haars

De kandidatencommissie van GroenLinks baalt er flink van dat zij de zwarte piet krijgt toebedeeld bij de chaotisch verlopen sollicitatieprocedure voor het lijsttrekkerschap van de partij.

"Wij zijn nu de pispaal, terwijl wij verdorie gewoon ons werk hebben gedaan'', aldus voorzitter Tof Thissen van de kandidatencommissie maandag in een interview met NRC/Handelsblad.

"We voelen ons als commissie in onze professionaliteit aangetast.'' Volgens hem heeft zijn commissie de geldende afspraken over de sollicitatieronde uitgevoerd. "Onze conclusie is dat wij als kandidatencommissie niets anders hadden kunnen doen'', aldus Thissen, die tevens Eerste Kamerlid is voor GroenLinks.

Ophef
Er ontstond ophef binnen GroenLinks toen bleek dat het Tweede Kamerlid Tofik Dibi niet zou mogen deelnemen aan een ledenreferendum omdat de kandidatencommissie hem ongeschikt acht voor het lijsttrekkerschap. Uiteindelijk besloot het partijbestuur dat Dibi het toch mag opnemen tegen fractievoorzitter Jolande Sap.

Verantwoordelijk
Thissen vindt niet dat de kandidatencommissie verantwoordelijk kan worden gesteld voor de schade die GroenLinks de afgelopen dagen heeft opgelopen. "Paradoxaal genoeg zijn juist de mensen die publiekelijk hebben geprobeerd om de schade voor GroenLinks beperkt te houden, degenen geweest die onze partij schade hebben berokkend. Wij hebben zo zorgvuldig en consciëntieus mogelijk gehandeld.

Dat mensen zich in het openbaar met ons werk bemoeiden, was heel lastig voor ons. Ze hadden vast de nobele bedoeling om de schade te beperken, maar die is door dat publieke debat alleen maar toegenomen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen