Nieuws16 jan '12 14:44

Duitsland liet zoon Kaddafi met rust

Auteur: Edme Koorstra

In de vier jaar dat Saif al-Arab Kaddafi in Duitsland woonde, mocht hij ongestoord zijn louche zaakjes doen. De autoriteiten grepen niet in.

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken kneep een oogje toe, toen een zoon van wijlen de Libische leider Muammar Kaddafi in München ging wonen, maar geen nieuwe verblijfspapieren regelde. Dat meldt de Süddeutsche Zeitung maandag.

Visum
Saif al-Arab Kaddafi kwam in 2006 in de hoofdstad van Beieren wonen. Hij kwam het land binnen op een Italiaans toeristenvisum. Toen hij geen nieuw visum aanvroeg, zou het ministerie van Buitenlandse Zaken volgens de krant het Beierse ministerie van Binnenlandse Zaken hebben gevraagd de zaak met rust te laten vanwege de Duitse belangen in Libië.

Uitlokking van moord
Dat de zoon van Kaddafi vaak in aanraking kwam met justitie, veranderde niets. Tot 2010 begon justitie 11 keer een onderzoek naar Saif al-Arab wegens verkeersovertredingen, wapensmokkel en uitlokking van moord. Behalve voor wat verkeerszaken werd hij niet vervolgd.

Bombardement
Het ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt tegen dat Kaddafi een voorkeursbehandeling kreeg. Saif al-Arab kwam in april om bij een bombardement van de NAVO op Tripoli.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen