Nieuws11 aug '12 16:54

Romney presenteert nieuwe VS president

Auteur: Mijke Hurkx

"En hier is dan de nieuwe president van de Verenigde Staten!" De stem van Romney echode bombastisch over de enorme mensenmassa. Het leek even heel officieel, maar was natuurlijk een vergissing.

De Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney versprak zich zaterdag pijnlijk toen hij Paul Ryan aankondigde, zijn kandidaat voor het vicepresidentschap.

Zoals op het fimpje zichtbaar is, had Romney niet veel haast om zich te corrigeren. Zo voltrok de officiele aankondiging in volle glorie met een zwaaiende Ryan en met een groot orkest. Romney corrigieerde zich even later met een grap: "Zo nu en dan sta ik erom bekend een foutje te maken, maar niet met deze man'', zei hij over zijn 'running mate'.

Ryan
Ryan beloofde zaterdag om te helpen Amerika weer in zijn oude glorie te herstellen. Hij wil dat doen door de begrotingsdiscipline te herstellen, samen te werken met de Democraten en het "falen'' van de regering-Obama te keren.

"Wij kunnen dit omdraaien'', zei Ryan. ,,Hoge werkloosheid, dalende inkomens en een verpletterend begrotingstekort is niet het nieuwe normale. Het is het resultaat van verkeerd beleid'', aldus Romney's 'running mate' in zijn eerste publieke optreden in de campagne. "En in januari zal onze economie aan een comeback beginnen met het Romney-plan voor een sterkere middenklasse die zal leiden tot meer banen en meer loon voor werkende Amerikanen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen