Nieuws8 okt '11 10:25

Cohen moet harder blaffen of een hond nemen

Auteur: BNR Webredactie

De Nederlandse politiek is veranderd. Daarom moet PvdA-leider Job Cohen een meer polariserende stijl hanteren, of medewerkers rekruteren die dat voor hem doen.

Dat stelt Jouke de Vries, lid van het bestuur van het wetenschappelijk bureau van de PvdA, zaterdag in een ingezonden stuk in de Volkskrant.

Leiderschapsstijl
De hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit Leiden wijst erop dat de politiek harder is geworden en dat het niet goed gaat met de PvdA.

"De vraag kan worden gesteld waarom de leiderschapsstijl van Job Cohen op dit moment niet werkt. Het lijkt erop dat zijn sterke kenmerken - verdraagzaamheid en tolerantie - niet langer passend zijn bij de politieke cultuur die Nederland tegenwoordig kenmerkt."

Blaffen
"Als Cohen zelf niet de weg van de polarisatie wil opgaan, zal iemand anders in de PvdA dat moeten doen. Als je een hond hebt, hoef je niet zelf te blaffen!", aldus De Vries.

Dinsdag uitte vertrekkend partijvoorzitter Lilianne Ploumen stevige kritiek op Cohen. Volgens haar zou hij zich meer moeten manifesteren in de partij, meer het land in moeten en ook de leiding moeten nemen bij het vergroten van linkse samenwerking.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen