Nieuws21 jan '12 08:47

Cohen trekt steun aan kabinet in

Auteur: Pieter van den Akker

PvdA-leider Job Cohen verleent het kabinet geen steun meer als dat er niet uitkomt met de PVV in een extra bezuinigingsronde. "Het kabinet helpen met verdere bezuinigingen, daar voel ik niets voor'', licht Cohen toe.

Image

Cohen zei dat zaterdag in een interview met De Volkskrant. Met de nieuwe benadering verliest het minderheidskabinet opnieuw steun van de oppositie. Eerder al verklaarde D66 dat premier Rutte niet op ze hoeft te rekenen. Volgens Cohen moeten VVD, CDA en PVV er maar met z'n drieën zien uit te komen. "Wat Rutte wil, is zo totaal anders dan wat ik wil'', zegt de PvdA-voorman.

Eurocrisis
Tot nu toe heeft de PvdA het kabinet gesteund in beslissingen over pensioenen en over de eurocrisis. Wat Cohen betreft blijft het bij deze onderwerpen en steunt hij Rutte niet meer op andere dossiers. "Jongens, sorry, je bekijkt het maar."

Cohen weerspreekt het beeld dat de PvdA op de onderwerpen pensioenen en eurocrisis heeft samengewerkt met het kabinet. "Ik zie dat niet als samenwerken. Als we dit niet hadden gedaan, waren we in strijd gekomen met wat we zelf altijd hebben geroepen. Dan was er een regeling tot stand gekomen die vele malen slechter was geweest.''

Congres
Cohen zegt verder dat hij zal meedoen als er binnen de partij lijsttrekkersverkiezingen komen. De PvdA houdt zaterdag en zondag in Den Bosch haar partijcongres.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen