Nieuws9 mei '12 15:55

Sap zit nog heerlijk in het zadel

Auteur: Pieter van den Akker

Fractievoorzitter Jolande Sap van GroenLinks zit naar eigen zeggen nog heerlijk in het zadel. Dat Kamerlid Tofik Dibi een gooi wil doen naar haar positie doet daar niets aan af.

Sap zegt met vertrouwen de strijd aan te gaan als andere kandidaten zich melden voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Ze voelt zich niet aangevallen door Dibi.

Het moet, zegt Sap, nog maar blijken of er andere kandidaten zijn, maar hoe dan ook gaat ze 'met heel veel plezier' de strijd aan. Het einde van haar leiderschap is volgens haar niet aanstaande. "Dit is niet mijn laatste klus, ik zit nog steeds heerlijk in de zadel'', zei ze woensdag voor het begin van een overleg met andere partijen over het begrotingsakkoord.

Deadline 31 mei
Tot afgelopen weekeinde konden kandidaten voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks zich melden. Een commissie beoordeelt vervolgens de komende tijd of kandidaten aan het gewenste profiel voldoen. Binnen de partij geldt de afspraak dat mensen gedurende de sollicitatieprocedure niets zeggen over hun eigen kandidatuur. Dibi reageert om die reden niet op vragen over zijn kandidaatstelling. Op 31 mei wordt bekend of er tegenkandidaten voor Sap zijn.

Gerelateerde artikelen