Nieuws8 mei '12 09:12Aangepast op 8 mei '12 11:56

'Dibi wil lijsttrekker GroenLinks worden'

Auteur: Pieter van den Akker

Tofik Dibi wil de lijsttrekker van GroenLinks worden. Het Kamerlid ziet zichzelf in de aanloop naar de verkiezingen als serieuze concurrent van de huidige partijleider Jolande Sap, zo schrijft de Volkskrant.

Volgens de krant zou Dibi in een brief aan de selectiecommissie van GroenLinks hebben laten weten dat hij op nummer één van de lijst wil. De stap kan worden gezien als een motie van wantrouwen tegen Sap.

Geen commentaar
Tweede Kamerlid Linda Voortman van Dibi's partij wilde dinsdag op BNR niet ingaan op het nieuws: "Ik doe er geen mededelingen over. De kandidatencommissie gaat er over en die komt eind mei met een voordracht. Je mag me alles vragen over de geestelijke gezondsheidszorg, maar hierover moet je bij andere mensen zijn", vertelde zij aan BNR's Humberto Tan.

Ook GL-Kamerlid Arjan El Fassed wilde op BNR geen voorkeur uitspreken. Hij vertelde in BNR Paul van Liempt: "Ik vind Tofik Dibi een goed Kamerlid. U moet aan hem zelf vragen of hij lijsttrekker wil worden."

Volgens El Fassed zijn zowel Sap als Dibi 'uitstekende Kamerleden'. "Sap is een goede fractievoorzitter geweest. Het congres gaat er uiteindelijk over.'' Wie hij zelf zou kiezen? "Daar ga ik op dit moment geen uitspraken over doen."

Worstelen
Dibi zelf twitterde gisteravond: "Bijzonder om lijsttrekkersreferenda te zien bij zoveel partijen. Hoort bij onze democratie. Zeker in een tijd waarin zoveel landen worstelen met eerlijke verkiezingen. Wie bij GroenLinks kandidaat zijn, wordt later bekend."

Hij wil niet reageren op het hardnekkige gerucht dat op Twitter al trending topic is. 
 

Gerelateerde artikelen