Nieuws9 mrt '12 19:30

Ook te koop met de Griekse schuld

Auteur: BNR Webredactie

Met 350 miljard euro, de totale Griekse schuldenlast, kun je best wat leuke dingen doen. BNR geeft een voorzet.

Wat moeten we ons daar eigenlijk bij voorstellen, 350 miljard euro? Dit zou je kunnen doen met de schulden van de Grieken:

3500 Messi's
Lionel Messi, de Argentijnse spits van FC Barcelona, staat met een waarde van 100 miljoen bovenaan de lijst meest waardevolle spelers ter wereld. Maar eigenlijk is dat een schijntje. Want voor het bedrag dat de Grieken verschuldigd zijn kun je 3.500 Messi's kopen, goed voor 318 elftallen.

16,6 miljoen Mauro's eruit
In de uitzending van het KRO programma De Rekenkamer werd donderdag uitgerekend wat het kost om een Mauro, een alleenstaande minderjarige asielzoeker, uit te zetten. Dat kwam neer op ongeveer 21 duizend euro. Met het bedrag van de schuld kunnen we 16,6 miljoen Mauro's uitzetten. Of de gehele Nederlandse bevolking.

SUV’s voor iedereen
Er werd al tijden over gespeculeerd, maar vorige week heeft Bentley dan eindelijk een SUV gepresenteerd. Hij luistert naar de naam EXP 9 F Concept en is nog maar een studiemodel. In 2015 kun je 'm daadwerkelijk rijden voor een bedrag van 105.725 euro. Daarmee ligt de prijs zo'n 20 procent boven de duurste Porsche Cayenne, the poor man’s Bentley. Met 350 miljard kun je alle inwoners van de provincies Drenthe en Noord-Holland een Bentley SUV kado doen en hou je er nog 134 duizend voor jezelf over.

48 keer scheiden
Scheiden doet lijden. De zieligste van allemaal is de Russische oliemiljardair Roman Abramovich. Hij raakte volgens officieuze bronnen maar liefst 7,2 miljard dollar kwijt toen hij van zijn vrouw Irina af wilde. Niettemin kan hij voor het bedrag van de schuld nog 48 keer scheiden.

74 Betuwelijnen
De Betuwelijn met 4,7 miljard euro te duur? De 160 kilometer lange spoorlijn viel uiteindelijk 1 miljard euro duurder uit dan bij de start in 1996 werd geraamd. De politiek maakte zich erg druk om de dure spoorlijn, maar met 350 miljard kan Nederland nog 74 keer zo'n dure spoorlijn aanleggen.

BeJance
Beyonce op je Super Sweet 16? Voor een optreden van een uurtje betaal je 1,5 miljoen. Of toch liever Hollands inhaken met je gasten? Voor Jan Smit leg je 28 duizend euro per uur neer. Hij is dan ook een stuk gewoner gebleven. Voor 350 miljard euro zingt Jantje 1427 jaar lang voor zijn oma. Bootylicious Beyonce staat voor dat bedrag 26,6 jaar voor je op het podium. Neemt de diva een kwartiertje pauze, dan wordt het 26,6 jaar en vijftien minuten.

Gek op bloemen
Het schilderij Vaas Met Vijftien Zonnebloemen van Vincent van Gogh werd in 1987 verkocht aan een Japanse verzekeringsmagnaat voor 29 miljoen euro. Met de schuld zou je het schilderij dus 12 duizend keer kunnen kopen en heb je 180 duizend zonnebloemen in huis.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen