Nieuws5 sep '12 15:49

PvdA grote winnaar in peiling: +9

Auteur: Pieter van den Akker

Het gat tussen VVD en PvdA is vandaag in de Stemming, de peiling van het tv-programma EenVandaag, nog 4 zetels. De partij van Diederik Samsom stijgt 9 zetels vergeleken met vorige week.

De PvdA komt daarmee op 30 zetels, de VVD staat op 34 zetels. Voor de VVD betekent dat een stijging van 1 zetel in vergelijking met vorige week.

SP 4 zetels gezakt
De VVD heeft nu 31 zetels in de Tweede Kamer, eentje meer dan de PvdA. Die partij is de SP voorbij gegaan. De socialisten scoren woensdag 26 zetels, 4 minder dan vorige week maar nog altijd 11 meer dan het huidige zetelaantal.

Roemer: overtuigd van 30+
SP-leider Emile Roemer is ervan 'overtuigd' dat zijn partij op 12 september 30 zetels of meer in de wacht sleept. Dat zei hij tijdens het Noordelijk Lijsttrekkersdebat, dat vandaag in Groningen wordt gehouden.

"We gaan van 15 naar 26 zetels, welke partij kan zeggen dat 'ie zo aan het groeien is'', aldus Roemer. Hij stelt dat er een dip is geweest in de peilingen, maar dat er nu sprake is van een 'behoorlijke stabilisatie'. "Dus het gaat helemaal goed komen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen