Nieuws5 sep '12 14:49

Kamp krijgt volle laag van Roemer

Auteur: Harmen Simon Teunis

SP-leider Emile Roemer reageert fel op de kritiek van demisisonair-minister Henk Kamp. "Als de minister niet eens meer weet waar hij de snoeischaar allemaal heeft ingezet, dan moet hij hoognodig gewisseld worden", aldus Roemer.

Kamp's mond viel open toen hij hoorde dat Roemer verklaarde na de verkiezingen weer op te willen bouwen wat er de afgelopen 25 jaar is afgebroken. Kamp vond de uitspraak van de SP-leider 'zielig'.

Roemer gelooft niets van de beloofde banengroei in de VVD-plannen en vindt het schandalig hoe die partij spreekt over werklozen met een uitkering. Volgens hem zet de VVD die mensen schaamteloos weg als handophouders.

Schamen
"De partij die de minister-president levert en de minister van Sociale Zaken en werkgelegenheid moet zich diep schamen voor haar posters met teksten als 'Handen uit de mouwen in plaats van handen ophouden'", aldus Roemer.kamp, politiek, Roemer, SP, verkiezingen 2012

Natuurlijk zijn er mensen die ten onrechte een uitkering vragen, weet Roemer. "Pak die dan aan, zonder honderdduizenden mensen als profiteurs weg te zetten. Ik vind het schandalig dat de grootste partij zoiets durft te zeggen. Jaren niks doen en dan anderen de schuld geven."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen