Nieuws5 sep '12 11:09

Kamp vindt uitspraak Roemer zielig

Auteur: Harmen Simon Teunis

Demissionair minister Henk Kamp van Sociale Zaken vindt de uitspraak van SP-leider Emile Roemer dat hij na de verkiezingen hoopt op te bouwen wat er in de afgelopen 25 jaar is afgebroken, zielig.

"Mijn mond viel open van verbazing", was de reactie van Kamp woensdag bij een presentatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek over de Nederlandse economie.

Kamp stelt dat Nederland een van de meest concurrerende economieën ter wereld heeft, het beste pensioenstelsel, de op één na laagste werkloosheid in de EU, het op één na hoogste minimumloon in de EU en dat Nederland mondiaal een koppositie inneemt op terreinen als gezondheidszorg en onderwijs. Ook wijst hij op de lage inkomensverschillen in ons land.

VVD creëert meer banen
De VVD-minister wees erop dat het verkiezingsprogramma van zijn partij volgens het Centraal Planbureau veel meer banen creëert dan dat van de SP. Over het al dan niet uitsluiten van die partij in de kabinetsformatie wilde hij geen uitspraken doen. "Maar voor afbraakbeleid neem ik geen verantwoordelijkheid."

Volgens Kamp blijkt uit de CBS-cijfers dat de Nederlandse economie in 2011 een positief beeld te zien gaf. Dit jaar ondervindt Nederland de gevolgen van de eurocrisis en doemen er problemen op. "Maar onze uitgangspositie is goed." Wel moeten er onder meer maatregelen genomen worden om meer ouderen aan de slag te houden en om het ontslagrecht te versoepelen, zei hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen