Nieuws21 aug '12 15:56

Geen stempas door drukfout

Auteur: Anne-Greet Haars

Bij 11.000 Twentse stempassen zijn fouten gemaakt bij het versturen ervan. In Enschede en buurgemeente Losser zijn de toevoegingen bij huisnummers niet afgedrukt op de stempassen.

Hierdoor heeft 10 procent van de inwoners de pas niet, of niet op de juiste manier ontvangen.

"Het lijkt er op dat PostNL die drukfout gemaakt heeft. Wij doen er alles aan om er voor te zorgen dat alle stemgerechtigden in Enschede en Losser op 12 september zijn of haar stem kan uitbrengen. We hebben daar nog voldoende tijd voor, dus dat moet wel lukken", vertelt Jan Schukkink, woordvoerder van de gemeente Enschede.

Niet allemaal bezorgd
"Het blijkt dat van die 11.000 mogelijke adressen de stempassen niet overal al bezorgd zijn. Want PostNL heeft enkele van die duizende stempassen achtergehouden, dus die kunnen opnieuw geadresseerd worden. Ook zitten er nogal wat adressen bij van zorgcentra, dus die stempassen zijn niet bij de individuele mensen bezorgd, maar bij de centrale receptie. Dus we gaan er vanuit dat dat ook wel goed komt", legt Schukkink uit.

"Naar schatting blijft er dan nog een groep over van 500 à 1000 mensen over die de stempas niet heeft ontvangen. Wat we in ieder geval gaan doen is dat al die 11.000 mensen deze week een brief ontvangen. In die brief staat dat als mensen niet hun stempas hebben ontvangen, ze dan een strookje kunnen inleveren en krijgen ze de stempas alsnog."

Gerelateerde artikelen