Nieuws10 feb '12 14:08Aangepast op 10 feb '12 14:54

Top treinen kan fluiten naar bonus

Auteur: Fleur de Bruijn

Als het aan verkeersminister Schultz van Haegen ligt, krijgen directieleden van de NS en ProRail geen bonus vanwege hun slechte prestaties tijdens het winterweer.

Dit zei de minister van Infrastructuur en Milieu vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad.

'Lever hem in'
Door dat weer viel een flink aantal treinen uit, terwijl de informatie aan reizigers veel te wensen overliet. "Ik zou zelf, als ik over mijn bonus zou gaan, zeggen: ik lever hem in want ik heb niet voldaan aan wat ik wilde gaan doen", stelde de VVD-bewindsvrouw.

Ze benadrukte wel dat het aan de raad van commissarissen is van beide bedrijven.

Minister baalt
De minister schreef donderdag een uitgebreide brief over wat er allemaal mis is gegaan op het spoor. Dinsdag vergadert ze over de kwestie met de Tweede Kamer. "Ik baal als een stekker'', zei Schultz vrijdag over de problemen op het spoor. Op het spoor is al meerdere jaren sprake van overlast bij winterse omstandigheden. In het verleden zagen directieleden van vervoerder NS en spoorbeheerder ProRail om die reden af van hun prestatieafhankelijke beloning.

Minder treinen
Vrijdag werd bekend dat de aangepaste dienstregeling waartoe de NS en ProRail hebben besloten in verband met de gevolgen van het winterweer, voorlopig van kracht blijft.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen