Nieuws29 dec '11 14:55

ABP wil niet speculeren over pensioen

Auteur: BNR Webredactie

Penisoenfonds ABP wil nog niet speculeren over een verlaging van de pensioenuitkeringen. Het ABP wil het pas hebben over een eventuele verlaging als de definitieve cijfers bekend zijn.

Image

Het lijkt voor veel pensioenfondsen onvermijdelijk om vanaf april 2013 te snijden in de pensioenuitkeringen. Het ABP wil eerst zekerheid hebben over de definitieve cijfers.

Aanpassing wet
Het ABP reageert op Martin van Rooijen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Organisaties van Gepensioneerden. Van Rooijen zegt donderdag in het Financieel Dagblad dat hij wil dat de wet worden aangepast.

Van Rooijen wil een nieuwe wet waarin staat dat een verlaging van pensioenuitkering ongedaan gemaakt wordt in betere economische tijden.

Gelijke tred met loonontwikkeling
Bij het ABP is het mogelijk verhogen van pensioenbetalingen in betere tijden nog helemaal niet besproken. Het ABP zegt dat ze de ambitie heeft om de pensioenen gelijke tred te laten houden met de loonontwikkeling.

Financieel betere tijden
Mocht het fonds er financieel weer beter voorstaan, dan laat het de deelnemers via indexatie en mogelijk zelfs na-indexatie meeprofiteren van betere tijden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen