Nieuws27 aug '12 13:45Aangepast op 27 aug '12 15:25

Frankrijk en Duitsland samen tegen crisis

Auteur: Fleur de Bruijn

Merkozy was een ideaal koppel, maar nu lijkt ook de liefde tussen Hollande en Merkel op te bloeien: Duitsland en Frankrijk gaan nauwer samenwerken om de crisis te bestrijden.

De landen richten daarvoor een speciale werkgroep op. Dat heeft de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble maandag gezegd bij een bezoek van zijn Franse collega Pierre Moscovici aan Berlijn.

De werkgroep van de Duitse en Franse ministeries van Financiën gaat werken aan onder meer voorstellen voor een fiscale unie en een bankenunie. Daarnaast wordt gekeken naar de implementatie van besluiten ten aanzien van bijvoorbeeld Griekenland en Spanje. “We gaan de komende dagen en weken beginnen met de werkgroep van onze ministeries om aankomende besluiten in bilaterale samenwerking voor te bereiden'', aldus Schäuble.

Afstemmen
De werkgroep zal werken aan voorstellen die worden gepresenteerd in de eurogroep van ministers van Financiën van de eurolanden en de besluiten afstemmen die worden genomen door de Duitse bondskanselier en de Franse president.

Berlijn en Parijs willen de onderlinge samenwerking opvoeren in de aanloop naar de Europese top die op 18 en 19 oktober in Brussel wordt gehouden. De schuldencrisis zal daarbij weer een grote rol spelen.

Gerelateerde artikelen